Nieuws /

Totaal vijftig nieuwe Actros Euro 6

Totaal vijftig nieuwe Actros Euro 6

Op een bestelling van twintig Mercedes-Benz Actros trucks in 2013 volgde nogmaals een tweede order van dertig trucks.

Enthousiaste Van der Most: ‘Het gebeurt niet vaak dat we bij hetzelfde merk twee opeenvolgende orders plaatsen.’

Onlangs werden de eerste nieuwe Actros Euro 6-trucks uit een order van dertig geleverd aan Van der Most Transport uit Rotterdam. Deze volgden op een soortgelijke order in 2013. Het bedrijf geeft aan zeer tevreden te zijn en daarom, ondanks een driemerkenbeleid, twee maal op rij voor de Actros Euro 6 te kiezen. Hiermee wordt enerzijds huidig materiaal vervangen in verband met de Euro 6-eisen op de Maasvlakte, anderzijds breidt Van der Most met deze order het wagenpark verder uit.

Vijftig nieuwe Actros trucks
Begin dit jaar werden de laatste zes Mercedes-Benz Actros Euro 6-vrachtwagens van een serie van twintig door Mercedes-Benz Bedrijfswagendealer ROGAM geleverd bij de transporteur. Al snel volgde een tweede order van dertig nieuwe Actros 1842 LS trucks met BigSpace-cabine. De eerste vrachtwagens zijn inmiddels geleverd. Voor eind 2014 zullen alle trucks in gebruik zijn. Een deel van de vrachtwagens is voorzien van een TRS-generator voor het leveren van stroom aan de reefer containers. Het grootste deel van de trucks wordt voorzien van nieuwe D-Tec Flexitrailers en een aantal trucks wordt uitgerust met een gestuurde voorloopas om rijden met een hoger tonnage mogelijk te maken. De vrachtwagens worden ingezet voor het transport van zeecontainers, voornamelijk in de Benelux, met een verwacht jaarkilometrage van 100.000.

Over de nieuwe Actros
Gertjan van der Most is zeer te spreken over de nieuwe Actros: ‘Het gebeurt niet vaak dat we twee orders van hetzelfde merk achter elkaar plaatsen. (Dat heeft te maken met het complete plaatje: van de relatie met de dealer en tevreden chauffeurs, tot aan Euro 6 en de gunstige Total Cost of Ownership.) Dat Mercedes-Benz als eerste Euro 6 wist te introduceren speelt mee. Maar zeker ook het verbruik dat de vrachtwagens laten zien en de andere punten die de Total Cost of Ownership bepalen. Reparatie en onderhoud is middels een contract bij bedrijfswagendealer ROGAM volledig afgedekt.’

Van der Most Transport
Van der Most Transport is gespecialiseerd in het wegvervoer van zeecontainers. Het bedrijf bestaat sinds 1991. Inmiddels zijn er ruim 120 mensen werkzaam. Dagelijks vervoert het bedrijf zeecontainers vanuit de havens in Rotterdam en Antwerpen naar bestemmingen in de Benelux en West-Europa. Van der Most Transport heeft een wagenpark van ruim 100 vrachtwagens en 120 containerchassis.