Duurzaamheid & milieu


Van der Most wil maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarbij ruimte is voor duurzame groei en aandacht voor mens, gezondheid en milieu.

Lean and Green Award
Van der Most Transport neemt deel aan het Connect programma Duurzame Logistiek. Vanwege haar plan van aanpak om in 2016 de uitstoot van CO2 met 23 % te reduceren heeft Van der Most de Lean and Green Award ontvangen.

Verminderde uitstoot
De afgelopen jaren zijn al diverse maatregelen genomen om de CO2 uitstoot te verminderen. Alle vrachtauto’s beschikken over automatische transmissie en spoilersets. Een bandencontract zorgt er mede voor dat de banden (en bandenspanning) optimaal zijn (is).

Vernieuwing van het wagenpark
Dit betekent dat jaarlijks 15-20 % van de trekkende eenheden vervangen worden door zuiniger voertuigen. Ook worden lichtere chassis in gebruik genomen.

Investeren in techniek
De nieuwe vrachtauto’s zullen voorzien worden van een start-stop systeem. Ook zal de snelheidsbegrenzer lager worden afgesteld.

Training
Alle chauffeurs zullen periodiek een BBS training volgen, waarbij onder meer aandacht besteed wordt aan Het Nieuwe Rijden.

Begeleiding
Alle vrachtauto’s zijn voorzien van een boardcomputer. Met behulp van een extra module zullen de chauffeurs gecoacht worden in hun rijgedrag.

Kilometerreductie
Van der Most Transport streeft er naar om 20 % van de zeecontainers met eco-combi’s (LZV) te vervoeren. Inmiddels beschikt het bedrijf over 12 eco-combi’s.

Bezoek en volg Van der Most ook op:

Wilt u weten wat Van der Most Transport voor u kan betekenen?
Bel 010 - 495 37 44 voor meer informatie.